7 Best Free Blogger Templates Site

Antara site² terbaik untuk mencari Free Blogger Templates 2014 mengikut search results dari latest update Best Free Blogger Templates 2013. Di sini disenaraikan beberapa site terpilih yang menawarkan template² percuma untuk didownload secara percuma dan boleh terus digunakan sebagai theme blogspot anda. Antara ciri² site yang menawarkan templates terbaik memiliki themes² terkini, style theme yang mengikut latest trend, responsive - support mobile screen dan memiliki bantuan sokongan serta cara pemasangan (help support & installation guides).

1. TemplateismFree version
Templateism antara site yang develope & menawarkan blogger themes terbaik menggunakan HTML5 dan CSS3 engine.. for free download.. Foundernya adalah seorang (anak muda) web developer & UX designer dari Pakistan. Templateism juga adalah adik kepada MyBloggerlab.com.

2. Bloggertheme9


Free version
BloggerTheme9 ini adalah antara site yang menawarkan templates terkini, sesuai untuk bukan sahaja personal tapi juga untuk pro, business dan berbagai fungsi mengikut tema anda.

3. New Blogger Themes


Free & Premium
Sila lihat pada nama tiap² templates yang didisplay, kalau ada tarikh di bawah nama, itu adalah free themes, kalau tidak, akan ditulis 'Premium', atau 'Pro' bermaksud Paid version.

4. Premium Blogger Templates


Free & Premium
PBTemplates ini adalah bersaudara dengan New Blogger Themes di atas.. seperti yang diclaim oleh pemiliknya.

5. SoraTemplatesFree & Paid version
Versi percuma terdapat 'footer credit', manakala versi paid (theme yg sama) tiada footer credit serta diberi full CSS, pada harga yang sangat rendah iaitu USD$3 sahaja.

6. TemplateifyFree & Paid version
Seperti SoraTemplates, Templateify juga menawarkan template yang sama pada 2 version, percuma dengan 'footer credit' (unremoveable) & licence version, (istilah yang mereka gunakan), pada anggaran harga USD$17 anda boleh customise sesuka hati.

7. Loefa-Cebook


Free version
Site ini menawarkan templates yang didevelop sendiri oleh pemiliknya secara percuma, terdiri dari personal, ecommerce & gallery style template.

Terdapat banyak lagi site² yang develop & offer free blogger templates andai kita rajin mencari. Tapi yang kami list kan di sini adalah hasil template yang kerap direkemen dalam banyak top site.

No comments:

Powered by Blogger.